Det hele startede i 1864

Høng Erhvervsskole er en af en række skoler i Høng med fælles historisk udspring. Udviklingen går tilbage til 1864 og etableringen af Sæby Folkehøjskole med forstander E.M. Rotwitt, som tillige var forstander for Uldum Højskole. I 1866 flyttede skolen fra Sæby til Høng og blev til Høng Højskole. I 1872 blev Anders Jørgensen forstander for Høng Højskole, og herfra udspringer en række tidligere og nuværende skoler i Høng – bl.a. Høng Erhvervskole.

1903 Høng Børnehjem
I 1903 skænkede Anders Jørgensen en grund på Kulbyvej til børnehjem. Via indsamling og gaver – ikke mindst fra frk. Marie Selchau fra Selchausdal (herfra det Selchauske legat, som stadig eksisterer) – blev børnehjemmet indviet og en selvejende institution dannet.

Børnehjemmets begyndelse kan føres tilbage til 1874, hvor Anders Jørgensens private hjem på Høng Højskole lagde hus til. I 1891 blev det til egne lokaler – dog stadig på højskolen.

1976 Høng Børne og Ungdomspension

Da børnehjemmet blev nedlagt, blev stedet til Høng Børne og Ungdomspension og fungerede som sådan frem til 1984, hvor den nuværende Høng Erhvervsskole så dagens lys.

Folkets børn

I anledning af 100 års jubilæet som selvejende institution i 2003 blev der udgivet en bog ‘Folkets børn’ med den lokale skolemand Bent Frandsen som forfatter. For interesserede ligger skolen stadig inde med eksemplarer af bogen.